LanciaThema.nl

Navigatie

Birth of a Thema 8.32 SW

mei
04
2009

Airco aan het infuus

Vandaag had ik voor de gelegenheid vrij. Ik kon dus wat aan de auto doen. Gisteren heb ik de banden die voor de SW bedoeld zijn opgehaald op mijn afleveradres van Ebay in Duitsland. Het was toch vervelend weer dus een ritje kon ik wel hebben. De banden zijn gloednieuwe Pirelli´s P5000, ofwel de Drago. Een wat oudere band, maar wel prima profiel en passend bij de auto. Eigenlijk moesten die er vandaag onder maar daar kwam ik helaas niet aan toe. Ik heb eerst de niveaumeter van de tank eens losgehaald en deze heen en weer geschud zodat het element loskwam. Nu geeft de tankmeter dus weer een normaal niveau aan. De kilometerteller daarentegen besloot om het nog maar af en toe te doen. Vervelend want zo regsitreert hij ook niet dat hij langzaam rijdt en dat de stuurbekrachtiging dus op lichte stand moet gaan staan. Toch even de boel nog nalopen om te zien of ik die weer aan de praat krijg.
Vervolgens ben ik met de SW naar aircospecialist Ruissen geweest. Daar hebben ze nieuwe vulnippels gemonteerd op de airco en geprobeerd de airco af te vullen. Geprobeerd, want het lukte in eerste instantie niet. Er kwam geen koudemiddel in. Dit kwam uiteindelijk omdat ze de nippels verkeerd gemonteerd hadden. Zie hie op de foto de goede manier van aansluiten.

Airco afvullen - Lancia Thema 8.32 SW

Airco afvullen - Lancia Thema 8.32 SW


Nadat er 1100 gram vulmiddel ingegaan was inclusief een fluor toevoeging vanwege de garantie en om te zien of de installatie niet lekt, was het tijd e motor te starten om te zien of hij het nu ook deed. Helaas kwam er geen stroom op de pomp. Ik moet dus nog uitzoeken waarom niet. Misschien gewoon een zekering. Op rechtstreekse plus sloeg de pomp aan en begon de airco te werken. Ziet er dus positief uit voor de trip.
Omdat de boel dus eerst verkeerd aangesloten was had ik veel tijd verloren, omleggen van de nieuwe banden zat er daarom niet meer in. Dat moet maar aanstaande donderdag, dan hoop ik de Thema door de APK te krijgen bij de RDW. Woensdag wordt hij eerst voorgekeurd bij de garage om de hoek zodat ze bij de RDW niet moeilijk kunnen doen.

Written by admin in: Weblog 8.32 SW |

Geen reacties »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress | LanciaThema.nl Theme | Theme based on Aeros Theme