LanciaThema.nl

Navigatie

Birth of a Thema 8.32 SW

apr
30
2012

De gevolgen van een eindejaarstrip

Op 4 september 2011 organiseerde Ewoud, die me destijds erg geholpen heeft de SW voor de eerste Italië trip klaar te maken, een oldtimerrit in zijn wijk in Arnhem. Ik besloot hieraan deel te nemen met mijn dochtertje. Tijdens de rit naar Arnhem hoorde ik een geluidje uit de motorruimte komen dat ik niet direct kon plaatsen. Het was een soort geluid van een klein lagertje dat een beetje kapot gaat. Een klein gilletje elke 2 seconden. Toen ik het veld in Arnhem op reed hoorde ik het wat duidelijker, maar ik had niet het idee dat dit meteen tot een fatale schade zou leiden.

We starten met de rit en de Thema reed echt heerlijk. Gretig aan het gas en hij wilde echt gaan! Na 20 minuten rijden zag ik wat andere deelnemers op een parkeerplaats staan. Ik besloot even te informeren of alles in orde was. Terwijl ik de parkeerplaats opdraaide begon mijn motor te klinken alsof de waterpomp acuut vastgelopen was. Hevig gegil en gegrom, niet fijn. Ik heb snel de auto geparkeerd en de motor uitgezet. Even afkoelen en bezinnen. Na een tijdje weer gestart en het geluid was er nog. Ik kon horen dat het uit de distributiezijde kwam en vooralsnog wees ik de waterpomp als schuldige aan. Ik besloot in ieder geval niet verder te rijden. We vervolgden achterin een Volvo Amazon.

Later op die dag hebben we de auto opgehaald. Er was voorzien in een sleepdienst. Deze bood aan me naar Zwolle terug te brengen. Dat hebben we laten doen.

Thema 8.32 SW - niet op eigen kracht naar huis


Ik heb de auto daarna nog op de oplegger gereden en thuis er weer vanaf, zo de garage in. Daarna de auto opgekrikt en de distributiedeksels verwijderd. Ik kon in ieder geval direct zien dat de waterpomp in uitstekende staat verkeerde, er was dus iets anders aan de hand. De verdenking ging nu uit naar de beide krukaspoelies. Bij die verdenking is het gebleven; het werd winter daarom schorste ik de auto en heb ik er niet naar omgekeken tot de eerste week van mei. De SW zou deelnemen aan het youngtimer evenement dat op 20 mei 2012 gehouden zou worden in Ulft. Omdat organisator Alberto Radstake zelf een verstokt Thema fan is, nodigde hij mij en mijn SW uit om prominent aanwezig te zijn tijdens dit evenement. De auto moest dus gerepareerd worden.

Written by admin in: Weblog 8.32 SW |

Geen reacties »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress | LanciaThema.nl Theme | Theme based on Aeros Theme