LanciaThema.nl

Navigatie

Birth of a Thema 8.32 SW

okt
28
2010

Auto importeren uit Duitsland

Voor wie het nog niet weet, een auto importeren uit Duitsland is eigenlijk heel erg makkelijk en verrassend goedkoop.

Vandaag de fase tot aan de RDW.

Vol goede moed vertrok ik vanochtend met de trein naar Duitsland. Net over de grens bij Enschede stond mijn nieuwe aanwinst voor dagelijks, veelvuldig gebruik; een Lancia Kappa SW 2.4 Automaat van 1999 op LPI. In combinatie met het originele schuifdak en de realtief lage kilometerstand van 2 ton was dit voor mij een mooie opvolger van onze K SW 2.4 uit 1996. Die heeft al 425 dkm gelopen en lijkt niet betrouwbaar genoeg voor een hollandse winter.

Met de verkoper afsgeproken dat die mij vanaf het station zou ophalen. Voor de treinreizigers een tip; koop pas een kaartje voor Duitsland op het perron in Enschede. Daar kun je uit de automaat een kaartje voor de Duitse spoorwegen halen. De verkoper stond er ook. Gelukkig maar.
Samen reden we in mijn nieuwe aanschaf naar de instantie waar de Duitser zijn registratie kan beëindigen. Ik had mijn huiswerk goed gedaan en had een bewijs van verzekering en een Kurzkennzeichen meegenomen. Deze had ik na veel speuren op het interweb gevonden onder deze site. Kijk hier naar hun aanbod van “Deckungskarte/Versicherungskarte (nur Haftpflichtversicherung!) mit eVB-Nummer und grüner Versicherungskarte”. Dit is een 5-daags, geel kenteken inclusief verzekering (groene kaart) die je mag gebruiken om naar huis te rijden Ze bieden zelfs de mogelijkheid dat ze per mail de groene kaart en de verzekeringsbewijzen versturen; zeer snel en goed geregeld! Voor slechts € 48 was ik de man.
Terug naar het loket. Ik was dus goed voorbereid hetgeen betekende dat de dame achter het buro meteen aan de slag ging en zo was in no time de auto uitgeschreven op de huidge eigenaar, waren de kentekenplaten vernietigd en kon ik met een geel bonnetje naar een winkeltje om de hoek waar ze kentekens kunnen drukken. De dame achter het buro moest ik € 10,50 betalen, de dame van de platen € 20,50. Irritant, want ik had maar 1 50 cent muntje en een heleboel grote flappen. De verkoper legde echter lachend een muntje erbij; toch nog 50 cent korting!
Daarna weer terug naar die instantie. Daar lag ons pakketje al te wachten. Ik kreeg mijn paspoort terug en het kentekenbewijs deel I en II. De auto was nu echt van mij! Omdat ik het anders wel zielig vond heb ik daarna de verkoper even naar huis gebracht. Dat mag officieel niet omdat de verzekering niet geldt voor bijrijders. Zorg er dan ook voor dat je in je eentje rijdt. Na even de LPG voorraad weer op peil gebrcht te hebben ben ik zonder problemen naar huis gereden. Binnenkort deel 2; de RDW.

Lancia Kappa 2.4 SW Aut 1999

Lancia Kappa 2.4 SW Aut 1999

Written by admin in: Tips en trucs bij dit project |

Geen reacties »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress | LanciaThema.nl Theme | Theme based on Aeros Theme