LanciaThema.nl

Navigatie

Birth of a Thema 8.32 SW

sep
18
2009

Audio in de SW

Vanochtend stond er ineens een pakket bezorger voor de deur. Ik verwacht een pakketje uit Groot-Brittannië maar deze bezorger kende ik; het was Edo. Hij had bij zijn oom in Duitsland een paar pakketjes meegenomen. Doorgaans laat ik de pakketjes van Ebay die geen haast hebben en die veelal in Duitsland gekocht zijn, bezorgen bij Edo zijn oom. Het schheelt in porto en vaak willen de verkopers niet naar het buitenland zenden. Nu zaten er wel erg leuke pakketjes bij; de hoofdunit van een Blaupunkt audio systeem voor Lancia, een werkplaatshandboek voor de 8.32 en een nieuw instructieboekje voor in de auto voor de 8.32 tweede serie. Een leuke traktatie op een vrije vrijdag.
Bij Blaupunkt deden ze oude voorraden in de verkoop. Daar zaten ook heel wat units bij van hun in de Lancia Kappa geleverde audio systeem. Een systeem met radio – cassettedeck, cd-wisselaar en navigatiecomputer. Vanuit onze Kappa heb ik het systeem al eens gedemonteerd omdat de navigatie het niet deed, nu heb ik de set opgebouwd met een gloednieuwe wisselaar, hoofdunit en navigatiecomputer. Alleen de electra draden worden hergebruikt. Bijkomend voordeel van de opruiming was dat de componenten erg goedkoop waren. Zo goedkoop dat verzending naar Nederland duurder was dan de aankoopkosten.
Vandaag kreeg ik dus de hoofdunit binnen en deze heb ik maar eens aangesloten om hem op werking te controleren:

Blaupunkt - Lancia Thema 8.32 SW

Blaupunkt - Lancia Thema 8.32 SW


Zoals je ziet; probleemloos. Nu heb je in de Thema eigenlijk geen ruimte voor de wisselaar en de computer. Toch denk ik hiervoor de oplossing te hebben, ik plaats de units onder de voorstoelen. Ik hang ze eronder vast en kan daardoor de voetenruimte behouden en de units bereikbaar houden voor het wisselen van bijvoorbeeld een cd. Doordat ik geen geheugen op de bestuurdersstoel heb zitten, heb ik aan de onderkant van de stoel geen enorme computer zitten en dus plek voor de wisselaar. Voordeel van montage onder de voorstoelen is ook dat je de kabels niet door de hele auto hoeft te trekken, ze blijven gewoon in de buurt van de radio en er hoeft alleen door de middenconsole gewerkt te worden.

Written by admin in: Weblog 8.32 SW |

Geen reacties »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress | LanciaThema.nl Theme | Theme based on Aeros Theme