LanciaThema.nl

Navigatie

Birth of a Thema 8.32 SW

jun
12
2009

Grof vuil

Thuis heb ik een oud aanhangwagentje staan dat ik ooit bij een collega mocht menemen op voorwaarde dat ik hem niet terug zou brengen. Hij is gebruikt voor de verhuizing naar Zwolle en bewees daar goede diensten. Omdat zo’n karretje wel erg handig is heb ik hem opgelapt en gebruik ik hem nu om grof vuil in te verzamelen dat ik dan eens in de zoveel tijd naar de stort rijd. Vandaag zat de kar weer eens vol en stond de Rova op het programma. De trekhaak van de 8.32 SW kon ik dan voor het eerst gebruiken.

Helaas had ik de stroom in de relaiskast nog niet aangesloten. Ik had alleen de kebelboom vanaf de trekhaak naar de zekeringenkast gelegd. Ik wilde wel de kabels op de officiële manier aansluiten, dan heb je de minste storingen. Eerst heb ik gekeken of er nog een beschrijving van de Brink-trekhaak aanwezig was. Dat bleek wel zo te zijn, maar hierin stonden niet de kleurcodes van de kabels. Die heb ik uiteindelijk achterhaald door de stekkerdoos los te halen. Zo kon ik de instructie die Lancia geeft (in werkplaatshandboek 3 of in het instructieboekje type 3) volgen. Daarin staat precies welke draad er aangesloten moet worden op welke stekker met daarbij de stekker letter en de kleurcode. Appeltje eitje dus. Bijgeleverd waren kabelklemmetjes. Daar ben ik geen voorstander van. Solderen is beter. Je haalt ongeveer een cm van de kabelisolatie af en kunt dan de te verbinden kabel hieromheen rollen waarna de soldeerbout het definitief vastzet. Ik vind het eigenlijk absurd dat (het was tenslotte een tweedehands trekhaak) een installateur de moeite neemt om de kabelboom vanaf de trekhaak naar de zekeringenkast te leggen en vervolgens de kabels met klemmetjes aansluit.
Het enige probleem dat ik tegenkwam was dat de codering van de remlichten niet klopte met mijn type 2 zekeringenkast. Deze heb ik nu op de remlichtschakelaar op het pedaal aangesloten. Aangezien deze voedingskabel ruim langer was dan de anderen, neem ik aan dat dit bij de vorige installatie ook zo was. De lampen van de aanhanger doen het nu weer netjes en de 8.32 SW gaat met een aanhangertje naar de stort. Geestig gezicht.

Written by admin in: Weblog 8.32 SW |

Geen reacties »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress | LanciaThema.nl Theme | Theme based on Aeros Theme