LanciaThema.nl

Navigatie

Birth of a Thema 8.32 SW

mei
08
2009

Post

Laat ik het zo zeggen; ik moest mezelf ertoe dwingen om vandaag eens niet aan de Sw te klussen. Dat hij nu op de oprit staat zorgt voor continue bemoeienis. Er zijn allemaal kleine dingetjes die nog gedaan moeten worden of enig uitzoekwerk eisen. Ik heb de auto dus met rust gelaten. Dat wil niet zeggen dat ik er niet mee bezig ben geweest! Gisteravond is hij getaxeerd vanwege de dagwaarde. Dat vond ik toch een prettiger idee als ik ermee naar Italië beer. Gelukkig was de taxateur ook onder de indruk. Het autoblad Klassiek&Techniek organiseert elke eerste donderdagavond van de maand een bijeenkomst met activiteit in de wonderschone Welsum. Als je vooraf een mededeling doet aan Pander taxaties (Veenendaal) kun je hier tegen gereduceerd tarief je auto laten taxeren. Een aanrader want je legt de dagwaarde vast. Dat is prettiger dan deze wellicht achteraf, na een ongeluk, te moeten vaststellen. Volgens de koerslijsten van de verzekeringsmaatschappijen is de auto namelijk geen drol waard. Een taxateur ziet dat toch anders.

Ook heb ik vandaag een naaf opgehaald voor het kapotte wiellager linksachter. Tussen de bedrijven door had Gerrit (uit Beesd) tijd om er eentje te demonteren. De naaf blijkt niet meer leverbaar. Ik zal de nummers van de twee lagers wel even noteren, dan kan ik die altijd weer nabestellen bij het “Lagerhuis” in Koeckange. Dit was het voornaamste APK punt en is bij deze opgelost. Bovendien mag ik weer bij elke garage APK keuren; mijn kentekenbewijs zat vandaag in de post!

Kenteken - Lancia Thema 8.32 SW

Kenteken - Lancia Thema 8.32 SW


Morgen ga ik wel weer aan de auto klussen. Het lager moet erop en Hans komt helpen met twee electronische probleempjes. Hij heeft wel enige kaas gegeten van electrotechniek dus dat ziet er positief uit. Maandag wordt D-day. Vanaf ’s ochtends vroeg APK, banden wisselen en daarna vanaf een uur of 21:00 vetrek voor de eerste etappe naar Italië!

Written by admin in: Weblog 8.32 SW |

Geen reacties »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress | LanciaThema.nl Theme | Theme based on Aeros Theme