LanciaThema.nl

Navigatie

Birth of a Thema 8.32 SW

mei
06
2009

APK voorkeuring

Omdat mijn kenteken nog niet binnen is stond de SW vandaag bij de lokale garage om een voorkeuring voor de APK te ontvangen. Omdat het kenteken nog ingenomen is door de RDW mag de garage hem alleen niet goedkeuren, dat kan alleen bij de RDW. Nu ik het toch weer over de RDW heb, vaak lees en hoor je negatieve verhalen over die club, maar ik heb louter positieve ervaringen. Vanochtend informeerde ik naar de status van mijn kenteken en de dame kon me feilloos vertellen in welk stadium ik zit! Ondanks dat ik te maken heb gehad met de RDW Zwolle, de RDW Lelystad en de RDW Veendam moet ik zeggen dat ze hun automatisering en werkprocessen goed voor elkaar hebben. Mijn kentekenwijziging doorloopt de procedure voorbeeldig en ze weten exact wat de status is!

Vanmiddag ben ik meteen uit mijn werk naar de garage gelopen om het nieuws te horen. Het is altijd wel prettig een garage om de hoek. Hij maakt een lijstje met mankementen voor de APK die ik dan kan meenemen naar huis om de auto aan te kunnen pakken. Het viel gelukkig allemaal erg mee! Het voornaamste punt dat ik wat lastiger op kan lossen is de naaf linksachter. Het wiellager is echt overleden en heeft speling. De fusees en de schokbreker linksachter zijn adviespunten. Ik weet dus waarnaar ik op zoek moet. De andere zaken van het lijstje zijn allemaal dingetjes die vastgezet moeten worden; zoals de accu, een remleiding, de bedrading, de vulhals van de benzinetank, een leiding van het hydraulisched systeem, twee boutjes van de trekhaak en nog wat andere dingetjes zoals de koplamp afstellen en de massa van het achterlicht nazien.
Die koplamp wordt nog leuk, die moet naar rechts bijgesteld worden en dat kan volgens mij niet. Ik zal dus wat vulringetjes eronder moeten plaatsen om hem naar rechts te laten wijzen. Ik zal voor de zekerheid een reserveunit in de auto leggen.
Na dit toch wel goede nieuws ben ik naar de automaterialenzaak gegaan omdat ze eindelijk de goede bougies hadden kunnen bestellen. De bougies zijn verre van standaard. Ze hebben een motorfiets maat en als je standaard een 8.32 intoetst in het onderdelen systeem, krijg je de verkeerde geleverd. Gelukkig vandaag de goede. Bij Schaftenaar werkt bovendien een achterbuurman van me die me meteen de goede dop (18) leende met een ratel. Toch weer prettig om in een “dorp” te wonen. Ik zal eerst de nieuwe bougies monteren, dan kan ik daarna nog wat kleine klusjes doen.

Inmiddels heb ik de achterlichten voorzien van extra massakabels die ik op de unit gesoldeerd heb en vervolgens doorgelust naar een massapunt. De lampne branden weer erg fel, je merkt direct het verschil! Ook is de dorpelafdekking aan de bijrijderszijde gemonteerd zodat de kabels uit het zicht zijn. Op naar de overige APK punten.

Written by admin in: Weblog 8.32 SW |

Geen reacties »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

Powered by WordPress | LanciaThema.nl Theme | Theme based on Aeros Theme